Storing

20170817 221052 Resized

Help, stroomstoring!

Aangezien een geheel huishouden tegenwoordig op elektra draait, is het meer dan vervelend als er zich een stroomstoring voordoet. Er is gelijk paniek en ’s winters worden meteen de kaarsen aangestoken. Een stroomstoring komt altijd ongelegen. Er is namelijk geen goed moment om zonder stroom te zitten. Daarbij kan het ook gevaarlijk zijn, want als de stroom uitvalt, is het nog niet meteen duidelijk waarom dit is gebeurd. Ga niet zelf op onderzoek uit als u het niet vertrouwt, maar bel ons.
Stroomstoringen hebben verschillende oorzaken. Kortsluiting is de meest voorkomende. Dit wordt veroorzaakt doordat een apparaat niet goed functioneert of te veel stroom verbruikt. Het is vaak niet duidelijk aan te geven om welk apparaat het gaat, want een combinatie hierin is ook mogelijk. Het aanzetten van een stijltang kan net de druppel zijn. Dit gebeurt ook vaak in vakantiehuisjes als er meerdere apparaten worden aangesloten op stroom. Sinds 1975 is het verplicht om een aardlekschakelaar te hebben in de groepenkast. Dit voorkomt dat er brand kan ontstaan bij kortsluiting.

Fusebox on a wall in a brewery.
On fire electric wire plug Receptacle on the concrete wall exposed concrete background

Een storing kan ook veroorzaakt worden door smeltende kabels. Dit is gevaarlijker dan een kortsluiting, omdat hierdoor brand kan ontstaan. In deze situatie kunt u natuurlijk altijd een spoedafspraak maken. Een storing in uw buitenverlichting komt vaak doordat niet de juiste producten zijn gebruikt voor de buiteninstallatie. Wij vervangen deze graag voor kwaliteitsproducten.
Heeft u een storing? Aarzel dan niet en neem snel contact op met Kleuver Elektrotechniek. Wij helpen u namelijk graag.

Heeft u een storing? U kunt Kleuver Elektrotechniek altijd bellen